AVIAJA_AVIAJA_arrow_2

Den Unge Kunstneriske Elite

Statens Kunstfond har netop udvalgt 13 kunstnere til det to-årige kunstneriske og karrieremæssige udviklingsprogram ’Den Unge Kunstneriske Elite’. Udover at de besidder et stort talent inden for hver deres kunstneriske område, arbejder de med store, relevante emner, som blandt andet ophav, naturressourcer og de systemer og narrativer, som vi i vores dagligdag indgår i.


Hvert år udvælger Statens Kunstfond en række kunstnere til karriereprogrammet Den Unge Kunstneriske Elite, som har til formål at udvikle kunstnernes virke og hjælpe dem på vej til at opnå fodfæste på den nationale og internationale scene.
Lise Tovesdatter Skou, som er udvalgsleder for Det Tværgående udvalg for Den unge kunstneriske elite, siger på vegne af udvalget:


”Det har været en fornøjelse igen i år at opleve et stærkt ansøgerfelt fyldt med store kunstneriske visioner og spirende talenter inden for alle kunstarter. Kunstnerne, som vi har udvalgt, har en eksperimenterende tilgang til deres materiale og arbejder på følsom vis med globale og presserende spørgsmål. Vi glæder os over at kunne give dem et ekstra løft og til at følge dem på deres vej videre i karrieren.”


Sarah Aviaja Hammeken er en af de 13 kunstnere udvalgt af Statens Kunstfond til ‘Den Unge Kunstneriske Elite’.


AVIAJA Dance er et ungt dansekompagni skabt af den dansk-grønlandske Sarah Aviaja Hammeken, hvis koreografiske arbejde ofte er inspireret af ophav og inuit kultur med et stærkt visuelt udtryk. Gennem karriereforløbet ønsker Hammeken at udvikle sin koreografiske praksis og markere sig som koreograf og kunstnerisk leder af AVIAJA særligt i Grønland og i Danmark.

LINK